Peter Tillmans

Geschiedenis
In juli 1984 ben ik, Peter Tillmans, als tandarts in Nijmegen afgestudeerd. Er was in die tijd een groot overschot aan tandartsen. De meeste tandartsen gingen in Duitsland of Italië werken. In 1985 heb ik er voor gekozen gekozen om een eigen praktijk te beginnen in Maastricht. In de wijk Scharn heb ik toen in 1986 een kleine praktijk overgenomen.

 

In 2000 heb ik de naam veranderd in Dental Beauty Center. Met die naam wilde ik de mensen laten weten dat onze praktijk meer was dan alleen een tandartspraktijk die standaard behandelingen uitvoert. Het is een praktijk die uitgebreide kennis en ervaring heeft om complexe gebitsproblemen op te lossen met het doel om een mooi gebit en een mooie lach te creëren. Sinds 2015 heeft de praktijk een beter herkenbare naam gekregen: Tillmans Mondzorg, waar u voor uw tandheelkundige zorg en mondgezondheid nog steeds in goede handen bent.

Vakmanschap
Als kind groeide ik op in het centrum van Maastricht. Mijn vader had samen met mijn opa een tabaksgroothandel. Boven de zaak woonden mijn opa en oma, en daarboven woonden mijn ouders en ik. Er kwam wel eens een timmerman of loodgieter in de zaak om het een of ander te repareren. Zo nieuwsgierig als ik was, stond ik met grote ogen en open mond met mijn neus er bovenop. Fascinerend vond ik het: de technische dingen, de kleine details waar deze mensen mee bezig waren. Echt vakmanschap! De interesse voor vakmanschap had ik als klein kind en is nooit meer weggegaan.

Het technische aspect van het tandartsberoep spreekt mij erg aan. Ik heb veel cursussen in binnen- en buitenland gevolgd om mijn behandelscala steeds verder uit te breiden met implantologie, parodontologie, het chirurgisch verwijderen van verstandskiezen en andere kleine chirurgische ingrepen.

Ik werk al ruim 10 jaar met een behandelmicroscoop. Als een van de weinige tandartsen in Nederland voer ik elke behandeling uit met deze microscoop. Ik wil alles tot in detail kunnen zien en tot in de perfectie kunnen behandelen. Drie van de vier behandelkamers in onze praktijk hebben een microscoop.

Zorg
Hoewel ik ondernemer ben als zelfstandige tandarts, ben ik op de eerste plaats zorgverlener. Dit laatste geldt ook voor mijn praktijkteam.
Dit houdt voor ons het volgende in:

  • Het behandelen van pijnklachten en andere spoedgevallen heeft hoge prioriteit. Daarvoor is iedere dag voldoende tijd in onze agenda ingepland.
  • Wij vinden het belangrijk dat de patiënt de zorg krijgt die hij nodig heeft. Dit betekent vaak dat er eerst in een gesprek duidelijk moet worden wat de patiënt wil en wat er tandheelkundig mogelijk is, voordat er behandeld kan worden.
  • Wij bouwen graag aan een goede relatie met u als patiënt.