Angstcoaching

‘Ik ben bang voor de tandarts…’
Bent u bang voor de tandarts? Dan ziet u er elk (half) jaar weer tegen op om de tandarts te bezoeken. U hoeft zich hier absoluut niet voor te schamen!
Angst voor de tandarts komt voor op alle leeftijden: van kleine kinderen tot volwassenen.
40% van de Nederlanders heeft er last van. Veel mensen delen dit dus met u.
Tandartsbezoek is belangrijk
Er zijn mensen die erg veel moeite hebben om de tandarts te bezoeken of gewoonweg niet gaan. Het is natuurlijk wel belangrijk om uw tanden te laten controleren of repareren.
Oorzaak angst
U kunt om verschillende redenen bang zijn voor de tandarts. Als u tussen de jaren ’50 en de jaren ’70 naar de schooltandarts ging, moest u wellicht ook achter in de tandartsbus gaan zitten en wachten totdat u aan de beurt was. Als het kind dat voorin in de bus behandeld werd door de tandarts ging huilen, dan waaide dat huilen over op de rest van de kinderen achter in de bus. Dit zijn natuurlijk geen leuke ervaringen. Er zijn genoeg leeftijdsgenoten uit die tijd die sindsdien nooit meer bij de tandarts zijn geweest.
Maar er kunnen ook genoeg andere redenen zijn waarom u niet naar de tandarts gaat. U vindt het niet prettig dat er in uw mond wordt gewerkt. Of u heeft een enorm sterk kokhalsreflex. Het kan natuurlijk ook zijn dat u de angst voor de tandarts heeft overgenomen van uw ouders. Kortom, het is niet raar dat u bang bent voor de tandarts. Er zijn genoeg mensen die hetzelfde ervaren, iedereen op zijn eigen manier.
Angstcoach
Ik ben Marlies Tillmans-Dresschers. Ik ben angstcoach en ik help mensen die bang zijn voor de tandarts. Samen met u bekijken we wat de angst precies inhoud en hoe dit zich uit. Daarna maken we samen met u een stappenplan om het probleem aan te pakken en zoveel mogelijk weg te nemen. Over het algemeen is dit een plan van 3 tot 6 sessies. Aan het einde van de sessies kunt u met een neutraal gevoel de behandeling in gaan. Na afloop begeleid ik u bij de eerste behandeling(en) bij onze tandarts of mondhygiënist. Zo kunt u er aan wennen, om uiteindelijk zelfstandig naar ons toe te komen.
Ervaring als angstcoach
Ik heb in het verleden 10 jaar een eigen praktijk gehad voor psychotherapie en natuurgeneeswijzen. Hierbij heb ik een aantal jaren met mensen gewerkt in een therapeutische omgeving.
In 2000 ben ik bij mijn man, Peter Tillmans, in de praktijk gaan werken. De ervaring die ik heb opgedaan in natuurgeneeswijzen en de ervaring in de praktijk ben ik gaan combineren.
In 2015 heb ik mijn coachingsopleiding afgerond. Ik ben toen ook begonnen met angstcoaching voor de tandartsangst en ander soort angsten. Dit doe ik met veel plezier en met goede resultaten.
Afspraak met de angstcoach
Wilt u ook af voor de angst voor de tandarts? Praat dan eens met Marlies hierover. Zij is gespecialiseerd in angstcoaching. Samen met u bespreekt zij het probleem en gaat samen met u naar een oplossing zoeken. Voorkom dat u het bezoek aan onze tandarts gaat uitstellen. Hierdoor kunt u problemen krijgen aan uw tanden, kiezen en tandvlees. Dan bent u nog veel verder van huis.
angstcoach Marlies Tillmans-Dresschers
angstcoach Marlies Tillmans-Dresschers