De behandeling

Er zijn verschillende behandelingen die bij een tandarts worden gedaan. Tillmans Mondzorg doet alle behandelingen zelf in haar eigen tandartspraktijk. Iedere tandarts heeft binnen zijn vakgebied 1 of meerdere specialisaties. Daardoor kan het mogelijk zijn dat u door meerdere tandartsen wordt behandeld. Dit gebeurt altijd in overleg. Een aantal behandelingen wordt hieronder benoemd:

Orthodontie
Orthodontie houdt zich bezig om de tanden in de kaken zo goed en netjes mogelijk te laten groeien. Daarbij kunnen wij in bepaalde gevallen de groei beïnvloeden en bijsturen, zodat tanden zo mooi mogelijk naast elkaar groeien. Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde.
Kronen en bruggen
Een kroon kan bij tandschade ervoor zorgen dat het gebit er weer fraai uit komt te zien. Ontbreken er een of meerdere tanden of kiezen in uw gebit? Dan is een brug de oplossing. De tanden worden afgeslepen, zodat de tanden worden voorzien van een kroon. Een brug zijn twee of meerdere kronen op een rij.
Implantaten
Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt gezet. Het is de fundering voor kunsttanden. Een implantaat is gemaakt van titanium en wordt door het kaakbot goed geaccepteerd. Het voordeel van een implantaat is dat deze de ontbrekende tand of kies vervangt zonder de andere tanden of kiezen te belasten.
Verstandskies
De verstandkiezen breken meestal door vanaf de leeftijd van 18 jaar. Soms kan deze kies ook op latere leeftijd nog doorkomen. Als verstandskiezen verwijderd moeten worden, zullen de meeste tandartsen u doorverwijzen naar een kaakchirurg. Wij hebben deze expertise zelf in huis. U wordt dus in uw vertrouwde omgeving behandeld.
Kunstgebit
Een kunstgebit is ter vervanging voor de ontbrekende tanden of kiezen. Dit gebit is uitneembaar en verschilt per persoon. De soort prothese is afhankelijk van de hoeveelheid tanden die er ontbreken. Een kunstgebit vervangt uw eigen tanden en kiezen. Uw gebit kan er weer fraai uit komen te zien.
Mondhygiëne
In uw mond zitten ontelbare (verschillende soorten) bacteriën. Deze gaan vastzitten op tanden en kiezen. Als u uw tanden niet goed poetst en reinigt, dan vormen de bacteriën samen een laag. Deze laag noemen we tandplak. Tandvlees kan door tandplak ontstoken raken. Daarom is mondhygiëne erg belangrijk!
Angstcoaching
Er zijn mensen die erg veel moeite hebben om de tandarts te bezoeken of gewoonweg niet gaan. Het is natuurlijk wel belangrijk om uw tanden te laten controleren of repareren. Als u bang bent voor een tandartsbezoek, kan onze angstcoach u helpen van deze angst af te komen.

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren.

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, indien nodig, op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen, informeren wij u over de kosten. Vanaf €250,- geven wij patiënten een begroting mee. Na u instemming maken wij een afspraak om de afgesproken behandeling uit te voeren.

De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen we uw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.