De praktijk

Midden in Scharn vindt u onze praktijk

Tandartspraktijk Tillmans

Tillmans Mondzorg staat voor een persoonlijke benadering: professioneel en gastvrij. U kunt bij ons terecht voor uw totale tandheelkundige zorg en mondgezondheid.

Onze tandartspraktijk bestaat al meer dan 30 jaar!
In deze tientallen jaren heeft de praktijk de nodige veranderingen ondergaan.

Geschiedenis
In juli 1984 ben ik, Peter Tillmans, als tandarts in Nijmegen afgestudeerd. Er was in die tijd een groot overschot aan tandartsen. De meeste tandartsen gingen in Duitsland of Italië werken. In 1985 heb ik er voor gekozen gekozen om een eigen praktijk te beginnen in Maastricht. In de wijk Scharn heb ik toen in 1986 een kleine praktijk overgenomen.

In 2000 heb ik de naam veranderd in Dental Beauty Center. Met die naam wilde ik de mensen laten weten dat onze praktijk meer was dan alleen een tandartspraktijk die standaard behandelingen uitvoert. Het is een praktijk die uitgebreide kennis en ervaring heeft om complexe gebitsproblemen op te lossen met het doel om een mooi gebit en een mooie lach te creëren.

Vakmanschap
Als kind groeide ik op in het centrum van Maastricht. Mijn vader had samen met mijn opa een tabaksgroothandel. Boven de zaak woonden mijn opa en oma, en daarboven woonden mijn ouders en ik. Er kwam wel eens een timmerman of loodgieter in de zaak om het een of ander te repareren. Zo nieuwsgierig als ik was, stond ik met grote ogen en open mond met mijn neus er bovenop. Fascinerend vond ik het; de technische dingen, de kleine details waar deze mensen mee bezig waren. Echt vakmanschap! De interesse voor vakmanschap had ik als klein kind en is nooit meer weggegaan.

Het technische aspect van het tandartsberoep spreekt mij erg aan. Ik heb veel cursussen in binnen- en buitenland gevolgd om mijn behandelscala steeds verder uit te breiden met orthodontie, implantologie, parodontologie en kleine chirurgische ingrepen.

Ik werk al ruim 10 jaar met een behandelmicroscoop. Als een van de weinige tandartsen in Nederland voer ik elke behandeling uit met deze microscoop. Ik wil alles tot in detail kunnen zien en tot in de perfectie kunnen behandelen. Drie van de vier behandelkamers in onze praktijk hebben een microscoop.

Zorg
Hoewel ik ondernemer ben als zelfstandige tandarts, ben ik op de eerste plaats zorgverlener.
Dit houdt voor mij het volgende in:

  • Het behandelen van pijnklachten en andere spoedgevallen heeft voor mij hoge prioriteit. Daarvoor is iedere dag voldoende tijd in onze agenda ingepland.
  • Ik vind het erg belangrijk dat de patiënt de zorg krijgt die hij nodig heeft. Dit betekent vaak dat er eerst in een gesprek duidelijk moet worden wat de patiënt wil en wat er tandheelkundig mogelijk is, voordat er behandeld kan worden.
  • Ik vind het erg belangrijk om een goede relatie met mijn patiënt op te bouwen. Het allerbelangrijkste is dat u vertrouwen in mij heeft.

In onze praktijk staat de aandacht voor uw gebit voorop. Daarom besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team.

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.

HET TILLMANS MONDZORG TEAM

Tillmans Mondzorg werkt met teamleden die ieder een eigen functie vervullen. Zo kunnen wij u alle tandheelkundige zorg verlenen.

 groepsfoto