Kindertandverzorging

Kinderen zijn in onze praktijk van harte welkom!

Is uw kind bang voor de tandarts? Dat is nergens voor nodig. Voor kinderen hebben wij speciaal een kindertandverzorgster: Veronique van den Boorn.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind op een speelse, ongedwongen en leuke manier kennismaakt met onze praktijk.

Veronique is opgeleid om kinderen te behandelen. De manier waarop zij dit doet is niet te vergelijken met de behandeling door een tandarts.
Denk hierbij aan:

  • langere tijd voor een behandeling
  • persoonlijke aandacht op het niveau van het kind
  • indien nodig eerst één of meerdere oefensessies voordat de behandeling plaatsvindt
  • veel aandacht voor preventie, te weten poetsinstructies aan kind en aan ouders, kleuren van plaque, polijsten, fluoride- applicaties, sealen van blijvende kiezen.

Vanaf een jaar of twee beginnen we met tandjes tellen en zo leren we kinderen wennen in de stoel. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al kennis kunnen maken met de tandheelkunde, zodat ze van kleins af aan leren hoe belangrijk een goede mondverzorging is!

Kindertandverzorging is er voor kinderen tussen de 2 en 13 jaar oud.

kindertandarts
kindertandverzorgster veronique van den boorn
kindertandverzorgster Veronique van den Boorn

In 2004 ben ik begonnen bij Dental Beauty Center als tandartsassistente. Ik heb die jaren met veel plezier als tandartsassistente gewerkt, maar wilde graag verder studeren. In 2007 heb ik de opleiding preventieassistente gedaan en in 2008 ben ik begonnen aan de studie mondzorgkunde aan de hogeschool Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij Dental Beauty Center en na mijn stage ben ik 1 dag in de week blijven werken als preventieassistente. In juli 2012 ben ik afgestudeerd.

Naast het uitvoeren van tandvleesbehandelingen heb ik me tijdens mijn studie ook gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Een kindertandverzorgster mag alle voorkomende behandelingen bij kinderen verrichten. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kennis maken met tandheelkunde en zowel de kinderen als de ouders de juiste voorlichting krijgen.